Team

Al onze medewerkers hebben minimaal een afgeronde MBO-opleiding pedagogisch werk (PW3). Wij zijn een erkend leerbedrijf. Wij leiden stagiaires op. Onze stagiaires staan altijd boventallig op de groep en worden begeleid door een vast persoon. Vrijwilligers zijn welkom. Ook zij staan boventallig op de groep. Alle teamleden, stagiaires, vrijwilligers en kunstenaars zijn in het bezit van een actuele VOG.

Bestuur

Het Marsepeintje is een stichting. Het bestuur draagt de eindverantwoordelijkheid en verricht haar taken vrijwillig.

Femke

Mijn naam is Femke van Poelgeest. In 2005 heb ik de crèche opgericht, samen met o.a. Daphne Hartman, die als penningmeester in het bestuur zit. Ik was zeer gecharmeerd van de prachtige locatie en de mogelijkheden tot kruisbestuiving met andere gebruikers van het pand. Tijdens jarenlange ervaring als pedagogisch medewerker (Amsterdam en Kopenhagen) heb ik een eigen visie gevormd over de kinderopvang. Kernwoorden daarin zijn liefde voor het vak, kleinschaligheid, zelfredzaamheid, creativiteit en gelijkwaardigheid. ' Spelend leer je' is voor mij een levensmotto. Heerlijk dat het Marsepeintje een plek geworden is waar deze visie in praktijk gebracht wordt. Door het fantastische team, de ouders én natuurlijk de kinderen! Ik woon in Edam met mijn vriend en twee lieve zonen (dd 2011 en 2012) waarmee ik in mijn vrije tijd graag buiten op ontdekkingstocht ga. Qi Gong en yoga vind ik erg fijn om te beoefenen. Af en toe laat ik de kinderen daar aan proeven, ze vinden het heerlijk om te doen!

Laila

Ik ben laila, 30 jaar en moeder van 3 kinderen. Ik ben ondertussen al 8 jaar werkzaam bij Het Marsepeintje en ga er nog steeds met heel veel plezier naar toe.

Elke dag is anders en dat maakt het werken zo leuk. Onze Marsepeintje kindjes zien groeien in hun ontwikkeling van baby-dreumes-peuter tot kleuter. Heel mooi om dat te mogen ervaren. Wat het Marsepeintje voor mij zo bijzonder maakt is dat zowel ouders, kindjes als collega’s met warmte en respect worden behandeld. Je mag jezelf zijn! Het is huiselijk en knus en je voelt je er echt meteen thuis, dat is bij mij zeker het geval!

Marcella

Graag stel ik mij voor. Mijn naam is Marcella en ik werk sinds februari 2016 met veel plezier op het Marsepeintje. Nadat ik de opleiding pedagogisch medewerkster jeugdzorg niveau 4 heb afgerond, wilde ik graag werken op een kleinschalige kinderdagverblijf. Het mooie en vooral ook bijzondere beleid van het Marsepeintje sprak mij erg aan! Om van dichtbij de kinderen te zien groeien en bloeien in hun ontwikkeling vind ik erg mooi om te ervaren. Naast het werken op het Marsepeintje vind ik het erg leuk om te voetballen. Ik heb ruim 13 jaar (veldvoetbal) gedaan en sinds kort ben ik overgestapt naar zaalvoetbal.

Sada

Ik stel me graag aan u voor. Mijn naam is Sada Engwerda. Een van mijn grootste passies is het begeleiden van kinderen. Ik was werkzaam in het basisonderwijs, in een medisch kleuterdagverblijf en in verschillende kinderdagverblijven. Al jaren werk ik met veel plezier met kinderen in de leeftijd van 0 tot 7 jaar. Vanaf begin 2015 werk ik op het Marsepeintje. Een huiselijke, liefdevolle plek met een visie die helemaal aansluit bij mijn eigen manier van werken met kinderen. Waar kinderen alle ruimte krijgen om zichzelf te zijn en te ontdekken. Op deze manier kan hun eigenheid tot bloei komen en kunnen ze op hun eigen wijze daaraan expressie geven. Ik geniet ervan om kinderen in deze sfeer te mogen verzorgen en begeleiden. Iedere dag is dan weer een nieuw avontuur. Heel bijzonder om kinderen te mogen volgen in hun ontwikkeling op deze fijne werkplek. Ik woon samen met mijn vriend in Landsmeer, waar we genieten van de landelijke omgeving.

Titia

Ik wil me graag even voorstellen. Ik ben Titia. Voorheen heb ik in de zorg gewerkt als ziekenverzorgende. Omdat ik heel iets anders wilde doen heb ik toen besloten om de opleiding pedagogisch medewerker te volgen . Ik werkte een tijdje als oproepkracht en nu ben ik heel blij dat ik sinds januari 2015 vast bij het Marsepeintje werk! Waarom ik zo blij ben dat ik bij het Marsepeintje werk; Ik voel me er thuis. Vanaf de eerste dag. Je mag jezelf zijn en ik prijs me gelukkig met zo’n leuk team! Ik vind het heerlijk om de baby’s te verzorgen, eigenlijk alle kindjes. We doen zulke leuke dingen. Ik kook graag met de kindjes en maak leuke kunstwerken met de kindjes. Ik ga met heel veel plezier naar mijn werk!

Damanja

Hallo allemaal, graag wil ik mij even voorstellen, ik ben Damanja en werk sinds mei 2018 bij Het Marsepeintje. Wat mij aanspreekt aan het Marsepeintje is de kleinschaligheid, de sfeer, de warme liefdevolle zorg voor de kindjes ,de ouders en voor elkaar. Het is fijn om de kinderen te zien genieten, dat is waar ik het voor doe. Zowel op Groep klein als op Groep groot voel ik mij helemaal thuis. Het is altijd al mijn passie geweest om met kinderen te werken. Het voelde tijdens het sollicitatiegesprek al heel goed, alsof ik in een warm bad terecht kwam. Ik doe dit werk met veel plezier en hoop dit nog heel lang te kunnen doen.

Vacature

Lijkt het jou leuk om op het Marsepeintje te werken? Stuur ons dan een motivatie naar info@marsepeintje.nl. Wij zijn altijd geintereseerd om in contact te komen met gemotiveerde en leuke invallers, vaste en deeltijd krachten.

Beroeps praktijk vormings-plan (BPV)

Download hier het plan