Het Marsepeintje

Marsepeintje & Kunst

In kunstenaarsbroedplaats Marci Panis wonen en werken diverse kunstenaars. Onze speelhuizen binnen en buiten en een deel van ons meubilair is samen met kunstenaars ontworpen en door hen gerealiseerd. Onze kinderen en hun ouders komen op een laagdrempelige manier in aanraking met de verschillende kunstvormen die Marci Panis huisvest. Belangrijk hierin is dat de kinderen plezier aan de activiteit beleven. Het eindresultaat is niet van belang. Alle kunstenaars zijn in het bezit van een VOG en worden altijd geassisteerd door ten minste een van onze medewerkers. Een greep uit de projecten:

 • Drama met Nathalie Smoor
  Door middel van mime, dans en verhalen neemt Nathalie de kinderen mee op een reis met themas als lente en nieuw leven.

 • Kleurknutsel met Siree van der Velde
  Siree laat de kinderen niet alleen zien maar vooral ervaren hoe kleuren gemengd kunnen worden en hoe verschillende materialen aanvoelen.

 • Circus met Soxna Fall
  Soxna verzorgt al jaren de circusworkshops. We gaan met alle kinderen (ouder dan twee jaar) beleven wat circus is. We zijn acrobaten, circusdieren en clowns en maken samen een voorstelling.

 • Maten en beweging fotograferen met Fiona Whelan
  Begrippen als groot en klein worden onderzocht door middel van beweging en fotografie. De kinderen worden zich bewust van hun eigen lichaam en de omgeving waarin zij zich bewegen.

 • Muziek met Channah van t Riet
  Channa laat de kinderen kennis maken met verschillende muziekinstrumenten en muziekstijlen.

Meer informatie over de projecten op onze blog en in het ouderportaal.